• 211 10 27 000

Η πρώτη και μοναδική αυτή τη στιγμή μονάδα στην Αττική με γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων

  • Αρχική
  • Νέα - Άρθρα
  • Η πρώτη και μοναδική αυτή τη στιγμή μονάδα στην Αττική με γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων
Η πρώτη και μοναδική αυτή τη στιγμή μονάδα στην Αττική με γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων

Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ: Η πρώτη και μοναδική αυτή τη στιγμή μονάδα στην Αττική με γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων

Για τις ανάγκες ΚΤΕΟ όλων των δίκυκλων με καλάθι, ATV, Quad, τρίκυκλων scooter και τρίκυκλων μοτοσυκλετών

 

Το Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ πρωτοπορεί, καθώς αποτελεί το μοναδικό για την ώρα ΚΤΕΟ στην Αττική που παρέχει στους πελάτες του γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων, τα οποία πλέον έχουν υποχρέωση να περνούν και αυτά Τεχνικό Έλεγχο, αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Αττικής.

Με αφορμή το πρόσφατο πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων, δικύκλων με sidecar και τρικύκλων με έδρα την Περιφέρεια Αττικής (εκτός των Δήμων Αγκιστρίου, Κύθηρων, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας της ΠΕ Νήσων), επισκεφθήκαμε το Ι.ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ για να δούμε από κοντά τον έλεγχο σε Quad / ATV και τρίκυκλα scooter και άλλα παρεμφερή οχήματα.

Το ΚΤΕΟ που ξεκινά τον έλεγχο τρίκυκλων και τετράκυκλων βρίσκεται στο 14ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας & Κορνηλίου στην Κηφισιά όπου εδρεύει το ένα εκ των δύοΙ. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ (το δεύτερο βρίσκεται Κλεισθένους 175 & Νιόβης 40 στον Γέρακα).

Φτάνοντας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ, μας υποδέχονται οι Μάνος Μαυρονάνος Γενικός Διευθυντής καταστήματος Κηφησιάς- και Δημήτρης Πλουμπής Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας και Τεχνικός Διευθυντής οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν την μοναδική μονάδα στην Αττική η οποία περιλαμβάνει γραμμή ελέγχου τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων.

 

Η συζήτηση μας όπως είναι λογικό μεταφέρεται στην απόφαση που ανάρτησε η Περιφέρεια Αττικής τον Απρίλιο, η οποία αφορά πρόγραμμα πρόσκλησης οχημάτων, δικύκλων με sidecar, τρικύκλων και τετράκυκλων με έδρα την Περιφέρεια Αττικής. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΑΔΑ: 6Ι0Ψ7Λ7-8ΣΧ της Περιφέρειας Αττικής προσκαλούνται για αρχικό τεχνικό έλεγχο:

Τα οχήματα κατηγοριών L4e (δίκυκλες μοτοσυκλέτες με πλευρικό κάνιστρο), L5e (τρίκυκλα με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς) και L7e (τετράκυκλα οχήματα) με κυβισμό κινητήρα άνω των 125 κ. εκ., και οι τροχοφόροι ελκυστήρες των κατηγοριών T1b, T2b, T3b, T4.1b, T4.2b και T4.3b, των οποίων η χρήση πραγματοποιείται κυρίως στο δημόσιο οδικό δίκτυο για οδική μεταφορά εμπορευμάτων, σχεδιασμένοι για μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 χλμ./ώρα, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα στον οποίο ανήκουν, Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας της ΠΕ Νήσων και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί κατά το έτος 2019. Ο αρχικός τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αυτών, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (δημόσια ή ιδιωτικά), στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία (1) εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση τετραετίας από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης αδείας κυκλοφορίας.

Τα οχήματα κατηγοριών L4e (δίκυκλες μοτοσυκλέτες με πλευρικό κάνιστρο), L5e (τρίκυκλα με συμμετρικούς εμπρόσθιους ή οπίσθιους τροχούς) και L7e (τετράκυκλα οχήματα) με κυβισμό κινητήρα άνω των 125 κ. εκ., και οι τροχοφόροι ελκυστήρες των κατηγοριών T1b, T2b, T3b, T4.1b, T4.2b και T4.3b, των οποίων η χρήση πραγματοποιείται κυρίως στο δημόσιο οδικό δίκτυο για οδική μεταφορά εμπορευμάτων, σχεδιασμένοι για μέγιστη ταχύτητα άνω των 40 χλμ./ώρα, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα στον οποίο ανήκουν, Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας της ΠΕ Νήσων και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, καλούνται σε υποχρεωτικό αρχικό τεχνικό έλεγχο, ως εξής. Για τα οχήματα των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0, υπάρχει υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο έως 31 Μαΐου 2023, 31 Μαΐου 2023, 30 Ιουνίου 2023, 31 Ιουλίου 2023, 30 Σεπτεμβρίου 2023, 31 Οκτωβρίου 2023, 31 Οκτωβρίου 2023, 30 Νοεμβρίου 2023, 30 Νοεμβρίου 2023, 31 Δεκεμβρίου 2023.

Οι Μάνος Μαυρονάνος και Δημήτρης Πλούμπης μας εξηγούν πως με την εν λόγω απόφαση τα πράγματα θα αλλάξουν στο χώρο της μοτοσυκλέτας και συγκεκριμένα στα τρίκυκλα και στα τετράκυκλα μοντέλα όσον αφορά στο ΚΤΕΟ καθώς θα υπάρχει πλέον μια κοινή νομοθεσία ελέγχων η οποία θα πρέπει να τηρείται από όλους. Φυσικά τα Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ στο πλαίσιο συνεχής εξέλιξης τους έχουν να προφέρουν εδώ και αρκετό καιρό κάτι πρωτοποριακό και ταυτόχρονα αποκλειστικό στην περιοχή της Αττικής.

Και οι δύο εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν στις υπηρεσίες τους γραμμή δίκυκλων οχημάτων αλλά μόνο στο κατάστημα της Κηφισιάς 14ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας & Κορνηλίου περιλαμβάνεται η πρώτη γραμμή στο νομό Αττικής που μπορεί να εξυπηρετήσει τρίκυκλα και τετράκυκλα οχήματα.

Οι υπεύθυνοι ξεκινούν τη διαδικασία η οποία αρχικά περιλαμβάνει τον έλεγχο της ταυτότητας του οχήματος (πινακίδα κυκλοφορίας, αριθμός αδείας, αρ. πλαισίου, κινητήρας, χρωματισμός κλπ.), στη συνέχεια γίνεται ο έλεγχος καυσαερίων αλλά και ο έλεγχος των φώτων. Στη συνέχεια το όχημα ανεβαίνει σε μια ράμπα η οποία έχει έναν κύλινδρο -όπως στο δυναμόμετρο- για τον έλεγχο των εμπρόσθιων η οπίσθιων τροχών. Για παράδειγμα στην εν λόγω ράμπα γίνεται έλεγχος στο σύστημα πέδησης στο φρενόμετρο, αλλά και άλλοι έλεγχοι οι οποίοι αφορούν την κατάσταση της μοτοσυκλέτας.

Έχοντας περάσει με επιτυχία τον εν λόγω έλεγχο η συνέχεια δίνεται στο αναβατόριο. Εκεί οι υπεύθυνοι του Ι. ΚΤΕΟ ΗΝΙΟΧΟΣ ελέγχουν τα σημεία που ορίζει η νομοθεσία. Αν όλα κυλήσουν ομαλά ο πελάτης αποχωρεί έχοντας περάσει με επιτυχία τον έλεγχο. Αν πάλι οι υπεύθυνοι υποδείξουν τυχόν δυσλειτουργίες ο πελάτης θα χρειαστεί να περάσει επανέλεγχο ώστε το όχημα του να είναι καθόλα νόμιμο για χρήση στο οδικό δίκτυο.

Πηγή:motomag.gr

 

ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ