• 211 10 27 000

«Τσούζει» το πρόστιμο για παράνομη αναστροφή

«Τσούζει» το πρόστιμο για παράνομη αναστροφή

Καθημερινά στο δρόμο οι περισσότεροι οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι με πολλά στραβά και ανάποδα και διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό πρέπει πάντα να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο και όχι να χαζεύουν δεξιά – αριστερά ή να ασχολούνται με το κινητό τηλέφωνο.

Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. γίνονται πολλές, μεταξύ των οποίων από τις πιο συνηθέστερες είναι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, του STOP, η είσοδος σε μονόδρομο κ.λπ. Παράλληλα και η πινακίδα που απαγορεύει την αναστροφή, είναι για κάποιους «αόρατη» ή… διακοσμητική. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο την κυκλοφορία, γιατί ο οδηγός του προσπαθεί να κάνει αναστροφή εκεί που δεν επιτρέπεται, θέτοντας σε κίνδυνο άλλους και αυξάνοντας την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος. Θα πείτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζεται κανείς να παρανομήσει, γιατί δεν επιτρέπεται να στρίψει αριστερά ή δεξιά και για να αλλάξει πορεία θα πρέπει να κάνει ένα σωρό κύκλους. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση να παρανομήσει.

Αν τύχει λοιπόν και γίνει «τσακωτός» όποιος κάνει αναστροφή σε σημείο που δεν επιτρέπεται, εφόσον υπάρχει η σχετική πινακίδα, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Το ίδιο ποσό ισχύει και για άλλες συνήθεις παραβάσεις, όπως είναι η αριστερή ή δεξιά στροφή στους δρόμους που απαγορεύεται.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος αγνοήσει αυτά τα απαγορευτικά σήματα, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί, γιατί εκτός από το ότι μπορεί να «φάει» γερό πρόστιμο, ενδέχεται να προκαλέσει και σύγκρουση.

Πηγή: autogreeknews.gr

 

 

 
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ